KIZIM
AYSE-GÜL ÜN 20. YAS GÜNÜ PASTASI
Malzemeler:
Hamuru
icin
•6
yumurta
•18
yemek kasigi un
•9
yemek kasigi seker
•1.5
cay bardagi süt
•3
paket kabartma tozu
•3
paket vanilya
YAPILISI
Öncelik
le bu pasta üc kat birinci kati icin iki yumurta üc kasik sekeri iyice
cirpiniz.yarim cay bardagi sütü bir
vanilya yi alti kasik unu vebir kabartma tozunu liave ederek karistiriniz.Firin
tepsisine yagli kagit koyarak hamuru dökünüz .180°isitilmis firinda
pisiriniz.Kalan malzemelerle iki kati ayni sekilde yaparak ikinci hamuru da pisirip ortasindan keserek
üc kat pandispanya hamurunu elde ediyoruz.
BIRINCI KAT KREMA
Bir kilo sütün icine iki yemek
kasigi un iki yemek kasigi nisasta istege göre iki üc yemek kasigi meyve bir
bardaktan biraz eksik toz seker ve bir
vanilya ilave ederek karistirarak
kaynatip pürüzsüs bir krema yapip
sogutup birinci kata esit sekildedöküp ikinci hamuru yayin .Bunun üzerine istediginiz bir meyveyi yerlestirin ben frambuaz kullandim meyvenin
üzerine ister krem santi yapin ister kremadan kendiniz yapin .Ben 7 paket krema yaptim yarisiyla üzerini kaplayip süsledim pembe rengi elde etmek icin frambuaz sosu
kullandim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder