PORTAKALLI
LOR TATLISI
MALZEMELER
•500
gr.tuzsuz lor peyniri
•1su
bardagi toz seker
•yarim
cay bardagi irmik
•2
corba kasigi margarin veya tere yag
•1
subardagi un
•1
su bardagi pirinc unu
•1
portakal kabugu rendesi
•1
paket kabartma tozu
SERBETI ICIN
•4su
bardagi toz seker
•4,5
bardagi su
•1dilim
limon suyu
YAPILISI
Lor peynir suzgecten
gecirip margarini,irmigi,portakal kabugu rendesini,toz
sekeri,yumurtayi,kabartma tozu ve unlari ilave ederek karistirarak yumusak
kivamda bir hamur yapiyoruz.Santi torbasina koyarak firin tepsisine sekillendiriyoruz.Önceden
isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.Tatli firindan cikinca serbetini sicak
döküyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder