Dizmana
Malzemeler:
Hamuru icin:
•2 su b. süt
•1 cay b. ilik su
•1 cay b. sivi yag
•1 yas maya
•1 yemek k. seker
•1 yemek k. tuz
•1 yumurta
•alabildigi kadar un
Üzeri icin:
•1 yumurta
•4 yemek k. yogurt
•1 cay b. sivi yag
Ici icin:
•beyaz peynir/patates
Hamuru icin:
•2 su b. süt
•1 cay b. ilik su
•1 cay b. sivi yag
•1 yas maya
•1 yemek k. seker
•1 yemek k. tuz
•1 yumurta
•alabildigi kadar un
Üzeri icin:
•1 yumurta
•4 yemek k. yogurt
•1 cay b. sivi yag
Ici icin:
•beyaz peynir/patates
Yapilisi:
Süt,ilik su,sivi yag,maya,seker.tuz karistirilir.Un ilaveederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapip mayalandirilir.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alip elinizle acip patatesli ic koyup elinizle yuvarlayip hepsini ayni sekilde tepsiye dizin.Yumurta yogurt,sivi yag cirpiliptepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine esit sekilde döküp 20 dak.mayalandirip 200°firinda kizarincaya kadar pisirin.
Süt,ilik su,sivi yag,maya,seker.tuz karistirilir.Un ilaveederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapip mayalandirilir.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alip elinizle acip patatesli ic koyup elinizle yuvarlayip hepsini ayni sekilde tepsiye dizin.Yumurta yogurt,sivi yag cirpiliptepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine esit sekilde döküp 20 dak.mayalandirip 200°firinda kizarincaya kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder