Sekerpare
Malzemeler:
•200 gr margarin
•5 yemek k. pudra sekeri
•1 yumurta
•1 yemek k. hindistan cevizi
•2 yemek k. irmik
•kabartma tozu
•alabildigi kadar un
•vanilya
Serbeti icin:
•2,5 su b. seker
•3 su b. su
•limon suyu
•200 gr margarin
•5 yemek k. pudra sekeri
•1 yumurta
•1 yemek k. hindistan cevizi
•2 yemek k. irmik
•kabartma tozu
•alabildigi kadar un
•vanilya
Serbeti icin:
•2,5 su b. seker
•3 su b. su
•limon suyu
Yapilisi:
Margarin, pudra sekeri, yumurta, hindistan cevizi, irmik karistirilir. Yavas yavas un ilave edilip kabartma tozu ve vaniya konulup kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yapip yaglanmis tepsiye dizilir. Ortalirina finik veya fistik konur. 180°firinda pisirilir. Soguk serbet sicak tatliya dökülür.
Margarin, pudra sekeri, yumurta, hindistan cevizi, irmik karistirilir. Yavas yavas un ilave edilip kabartma tozu ve vaniya konulup kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yapip yaglanmis tepsiye dizilir. Ortalirina finik veya fistik konur. 180°firinda pisirilir. Soguk serbet sicak tatliya dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder