Malzemeler:
•600 ml ilik süt
•300 ml sivi yag
•2 yemek k. seker
•1 yemek k. tuz
•1 yas maya
•aldigi kadar un
•cekilmis hashas
•1 yumurta sarisi
•600 ml ilik süt
•300 ml sivi yag
•2 yemek k. seker
•1 yemek k. tuz
•1 yas maya
•aldigi kadar un
•cekilmis hashas
•1 yumurta sarisi
Yapilisi:
Süt, yag, seker, maya, tuz karistirip un ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur 30 dak. dinlendirilir. 20 beze yapilip sivi yag yardimi ile bezeyi acabildiginiz kadar acin. Sivi yag ile karistirilmis hashasi acilmis hamura sürüp rulo yapip dolayin. Her bezeyi ayni sekilde yapip tepside mayalandirin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp 200° firinda pisirin.
Süt, yag, seker, maya, tuz karistirip un ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur 30 dak. dinlendirilir. 20 beze yapilip sivi yag yardimi ile bezeyi acabildiginiz kadar acin. Sivi yag ile karistirilmis hashasi acilmis hamura sürüp rulo yapip dolayin. Her bezeyi ayni sekilde yapip tepside mayalandirin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp 200° firinda pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder