Ruseymli Ekmekcikler
Ruseym: Bugdayin islenerek una dönüstürülmesi sürecinde
özel ayristirma islemleri sonucu bir tonunda sadece 1 kg elde ediliyor. E
vitamini deposu olan ruseym gramlarla satiliyor.
Baslica özellikleri:
- kronik kalp sorunlarina yakalanma riskini azaltiyor
- kanser önleyicidir
- yasliligin olumsuz etkilerini geciktirir
- kisirlik problemi yasayanlar icin faydasi büyüktür
- bagisiklik sistemini güclendiririr
- cocuklarin uzamasina yardimci olur
Baslica özellikleri:
- kronik kalp sorunlarina yakalanma riskini azaltiyor
- kanser önleyicidir
- yasliligin olumsuz etkilerini geciktirir
- kisirlik problemi yasayanlar icin faydasi büyüktür
- bagisiklik sistemini güclendiririr
- cocuklarin uzamasina yardimci olur
Malzemeler:
•1 cay b. ruseym(Weizenkeim)
•1 kg tam bugday unu
•1 yas maya
•tuz
•1 bardak ilik süt
Üzeri icin:
•2 yemek k. pekmez
•1 cay b. ilik su
•tercihe göre yulaf, keten tohumu, cekirdek
•1 cay b. ruseym(Weizenkeim)
•1 kg tam bugday unu
•1 yas maya
•tuz
•1 bardak ilik süt
Üzeri icin:
•2 yemek k. pekmez
•1 cay b. ilik su
•tercihe göre yulaf, keten tohumu, cekirdek
Yapilisi:
Ilik süt ve maya ezilir. Ruseym, un, tuz konularak ilik suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. 20-30 dak. mayalandirilir. Yumurtadan büyük bezeler yapip 2 kasik pekmez yarim bardak ilik suyla karistirilip bezeler önce pekmezli suya sonra keten tohumuna atilarak yapistirilip tepsiye dizilir. Tepside 10 dak. dinlendirilir. 200° firinda kizarincaya kadar pisirilir.
Ilik süt ve maya ezilir. Ruseym, un, tuz konularak ilik suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. 20-30 dak. mayalandirilir. Yumurtadan büyük bezeler yapip 2 kasik pekmez yarim bardak ilik suyla karistirilip bezeler önce pekmezli suya sonra keten tohumuna atilarak yapistirilip tepsiye dizilir. Tepside 10 dak. dinlendirilir. 200° firinda kizarincaya kadar pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder