Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

19 Mart 2014 Çarşamba

Ruseymli Ekmekcikler

Ruseymli Ekmekcikler
Ruseym: Bugdayin islenerek una dönüstürülmesi sürecinde özel ayristirma islemleri sonucu bir tonunda sadece 1 kg elde ediliyor. E vitamini deposu olan ruseym gramlarla satiliyor.
Baslica özellikleri:
- kronik kalp sorunlarina yakalanma riskini azaltiyor
- kanser önleyicidir
- yasliligin olumsuz etkilerini geciktirir
- kisirlik problemi yasayanlar icin faydasi büyüktür
- bagisiklik sistemini güclendiririr
- cocuklarin uzamasina yardimci olur
Malzemeler:
•1 cay b. ruseym(Weizenkeim)
•1 kg tam bugday unu
•1 yas maya
•tuz
•1 bardak ilik süt
Üzeri icin:
•2 yemek k. pekmez
•1 cay b. ilik su
•tercihe göre yulaf, keten tohumu, cekirdek

Yapilisi:
Ilik süt ve maya ezilir. Ruseym, un, tuz konularak ilik suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. 20-30 dak. mayalandirilir. Yumurtadan büyük bezeler yapip 2 kasik pekmez yarim bardak ilik suyla karistirilip bezeler önce pekmezli suya sonra keten tohumuna atilarak yapistirilip tepsiye dizilir. Tepside 10 dak. dinlendirilir. 200° firinda kizarincaya kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder