Kiymali Pide
Malzemeler:
•1 kg un
•1 yas maya
•ilik su
•Tuz
Ici icin :
•500 gr kiyma
•3 sogan
•3 yesil biber
•3 domates
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, tuz
•yarim cay b. sivi yag
•maydanoz
•1 kg un
•1 yas maya
•ilik su
•Tuz
Ici icin :
•500 gr kiyma
•3 sogan
•3 yesil biber
•3 domates
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, tuz
•yarim cay b. sivi yag
•maydanoz
Yapilisi:
Un, may, tuz ilik su ile yumusak bir hamur yapilir ve bir saat mayalandirilir. Kiymanin icine sogan, domates, biber, maydanoz dogranir veya robotta cekilir. Salca, tuz, baharatlar konularak yogurulur. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilip, pide sekli verilir. Kiymali ic konulur. Yumurta sarisi kenarlarina sürülür.
Un, may, tuz ilik su ile yumusak bir hamur yapilir ve bir saat mayalandirilir. Kiymanin icine sogan, domates, biber, maydanoz dogranir veya robotta cekilir. Salca, tuz, baharatlar konularak yogurulur. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilip, pide sekli verilir. Kiymali ic konulur. Yumurta sarisi kenarlarina sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder