Saglikli ekmek
Malzemeler:
•1 su b. cavdar unu
•2 su b. tam bugday unu
•2 yemek k. keten tohumu
•2 yemek k. yulaf
•1 yemek k. ay cekirdegi
•yarim paket yas maya
•yeterince ilik su
•tuz
•1 su b. cavdar unu
•2 su b. tam bugday unu
•2 yemek k. keten tohumu
•2 yemek k. yulaf
•1 yemek k. ay cekirdegi
•yarim paket yas maya
•yeterince ilik su
•tuz
Yapilisi:
Maya ilik su ile ezilip 1 yemek k. tuz, cavdar unu, bugday unu, ay cekirdegi, keten tohumu, yulaf karistirilarak ilik su ile civik bir hamur yogurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Istediginiz kalibin icine yagli kagit koyarak hamuru yerlestirin. Üzerine yulaf veya keten tohumu döküp 15 dak. daha mayalandirin. 200° firinda 45-50 dak. pisirin.
Maya ilik su ile ezilip 1 yemek k. tuz, cavdar unu, bugday unu, ay cekirdegi, keten tohumu, yulaf karistirilarak ilik su ile civik bir hamur yogurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Istediginiz kalibin icine yagli kagit koyarak hamuru yerlestirin. Üzerine yulaf veya keten tohumu döküp 15 dak. daha mayalandirin. 200° firinda 45-50 dak. pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder