Karniyarik
Malzemeler:
•6-7 adet patlican
•2 adet sogan
•250g kiyma
•2 yemek kasigi
•2 dis sarimsak
•1/2 cay bardigi sivi yag
•1 bardak sicak su
•maydonoz
•2 domates
•2yesil biber
•6-7 adet patlican
•2 adet sogan
•250g kiyma
•2 yemek kasigi
•2 dis sarimsak
•1/2 cay bardigi sivi yag
•1 bardak sicak su
•maydonoz
•2 domates
•2yesil biber
Yapilisi:
Patlicanlari alaca soyup tuzlu suda 15dak. bekletip yikayin.
Patlicanlari ister yagda ister firinda kizartin veya közleyin. Tavaya kiymayi yagi koyup soganlari pembelestirin. Salcayi baharatlari, domatesi koyup pisirin. Patlicanlari tepsiye dizip ortalarini yarip kiymali harci esit sekilde doldurun. Bir bardak sicak su koyup isitilmis firinda pisirin.
Patlicanlari alaca soyup tuzlu suda 15dak. bekletip yikayin.
Patlicanlari ister yagda ister firinda kizartin veya közleyin. Tavaya kiymayi yagi koyup soganlari pembelestirin. Salcayi baharatlari, domatesi koyup pisirin. Patlicanlari tepsiye dizip ortalarini yarip kiymali harci esit sekilde doldurun. Bir bardak sicak su koyup isitilmis firinda pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder