Irmik Helvasi
Malzemeler:
•1.5 su b. irmik
•yarim cay b. siviyag
•2 yemek k. tere yag
•1 su b. seker
•1 yemek k. fistik
•1 su b. su
•1 su b. süt
•1.5 su b. irmik
•yarim cay b. siviyag
•2 yemek k. tere yag
•1 su b. seker
•1 yemek k. fistik
•1 su b. su
•1 su b. süt
Yapilisi:
Yaglari tavaya alip irmik ile birlikte agir ateste pembelesinceye kadar kavrulur. Fistik konulur. Su, süt, seker baska bir kapta karistirlir. Daha sonra helvaya ilave edip hafif ateste suyu cektirilir. 20-30 dak. dinlendirilip servis yapilir.
Yaglari tavaya alip irmik ile birlikte agir ateste pembelesinceye kadar kavrulur. Fistik konulur. Su, süt, seker baska bir kapta karistirlir. Daha sonra helvaya ilave edip hafif ateste suyu cektirilir. 20-30 dak. dinlendirilip servis yapilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder