Gül Tatlisi
Malzemeler:
•200 gr margarin
•3 yemek k. yogurt
•1 cay b. pudra sekeri
•vanilya
•1 yumurta
•3 cay k. kabartma tozu
•alabildigi kadar un
Serbeti icin:
•3 su b. seker
•4 su b. su
•limon suyu
•200 gr margarin
•3 yemek k. yogurt
•1 cay b. pudra sekeri
•vanilya
•1 yumurta
•3 cay k. kabartma tozu
•alabildigi kadar un
Serbeti icin:
•3 su b. seker
•4 su b. su
•limon suyu
Yapilisi:
Oda
sicakliginda bekletilmis margarin, yogurt, yumurta, pudra sekeri karistirilir.
Vanilya, un ve kabartma tozu ilave ederek ele yapismayan kulak memesi
yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur iki parcaya ayrilir ve 2 cm incelikte acilir. Cay bardagi ile
kesilir. 5 tanesi yari üste gelecek sekilde dizilir. Rulo yapip ortasindan
kesilir. Yaglanmis tepsiye konup 180° firinda pisirilir. Soguk serbet ilik
tatlinin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder