Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

20 Mart 2014 Perşembe

Gül Tatlisi


Gül Tatlisi
Malzemeler:
•200 gr margarin
•3 yemek k. yogurt
•1 cay b. pudra sekeri
•vanilya
•1 yumurta
•3 cay k. kabartma tozu
•alabildigi kadar un
Serbeti icin:
•3 su b. seker
•4 su b. su
•limon suyu





Yapilisi:
Oda sicakliginda bekletilmis margarin, yogurt, yumurta, pudra sekeri karistirilir. Vanilya, un ve kabartma tozu ilave ederek ele yapismayan kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur iki parcaya ayrilir ve 2 cm incelikte acilir. Cay bardagi ile kesilir. 5 tanesi yari üste gelecek sekilde dizilir. Rulo yapip ortasindan kesilir. Yaglanmis tepsiye konup 180° firinda pisirilir. Soguk serbet ilik tatlinin üzerine dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder