Bayramda
yaptigim degisik guzel bir tatli
Gül baklavasi
Malzemeler:
•1 su b. süt
•1 yumurta
•1 su b. sivi yag
•1 yemek k. sirke
•2 cay k. kabartma tozu
•un
Acmak icin: nisasta
Arasi icin: ceviz
üzeri icin: 200 gr tereyag
Serbeti icin:
•4 su b. seker
•4 su b. su
•limon suyu
•1 su b. süt
•1 yumurta
•1 su b. sivi yag
•1 yemek k. sirke
•2 cay k. kabartma tozu
•un
Acmak icin: nisasta
Arasi icin: ceviz
üzeri icin: 200 gr tereyag
Serbeti icin:
•4 su b. seker
•4 su b. su
•limon suyu
Yapilisi:
Süt,yumurta,sivi yag,sirke,karistirilir.Un vekabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alarak kücük bezeler yapilir. bezeler yemek tabagi büyüklügünde acilip ceviz dökülür .Sekilde görüldügü gibi isaret parmaginizla dört tarafini ortada birlestirip yonca sekli veriniz. Yoncalarin yapraklariniortaya birlestirip seklini bozmadan ters tarafini koyup erimis tere yagi sürüp 200°firinda pisiriniz.Soguk serbet ilik tatliya dökülür.
Süt,yumurta,sivi yag,sirke,karistirilir.Un vekabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alarak kücük bezeler yapilir. bezeler yemek tabagi büyüklügünde acilip ceviz dökülür .Sekilde görüldügü gibi isaret parmaginizla dört tarafini ortada birlestirip yonca sekli veriniz. Yoncalarin yapraklariniortaya birlestirip seklini bozmadan ters tarafini koyup erimis tere yagi sürüp 200°firinda pisiriniz.Soguk serbet ilik tatliya dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder