Annem
ve ablamin sevdigi eskiden yapilan yöresel bir bulgur seven yemegi
Bulgurlu Hamur Topalagi
Malzemeler:
•1 su b. köftelik bulgur
•2 su b. un
•1 tatli k. pulbiber
•tuz
•1 sogan
•1 yemek k. biber salcasi
•1 yemek k. domates salcasi
•2 yemek k. tereyag
•nane
•karabiber
•su
•1 su b. köftelik bulgur
•2 su b. un
•1 tatli k. pulbiber
•tuz
•1 sogan
•1 yemek k. biber salcasi
•1 yemek k. domates salcasi
•2 yemek k. tereyag
•nane
•karabiber
•su
Yapilisi:
Bulgur ,un ,tuz, pulbiber karistirilir.Su ilave ederek biraz yumusakca ele yapismayan bir hamur yapilir.Findik büyüklügünde parcalar alip yuvarlanir.Sogan rendelenip tereyaginda pembelestirilir.Salcalar ilave edilip yaklasik alti bardak su koyarak kaynatin köftelerle birlikte on onbes dakika kaynatin.Istege göre sarimsakli yogurtla güzel oluyor.AFIYET OLSUN
Bulgur ,un ,tuz, pulbiber karistirilir.Su ilave ederek biraz yumusakca ele yapismayan bir hamur yapilir.Findik büyüklügünde parcalar alip yuvarlanir.Sogan rendelenip tereyaginda pembelestirilir.Salcalar ilave edilip yaklasik alti bardak su koyarak kaynatin köftelerle birlikte on onbes dakika kaynatin.Istege göre sarimsakli yogurtla güzel oluyor.AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder