Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

20 Mart 2014 Perşembe

Bulgurlu Hamur Topalagi

Annem ve ablamin sevdigi eskiden yapilan yöresel bir bulgur seven yemegi

Bulgurlu Hamur Topalagi
Malzemeler:
•1 su b. köftelik bulgur
•2 su b. un
•1 tatli k. pulbiber
•tuz
•1 sogan
•1 yemek k. biber salcasi
•1 yemek k. domates salcasi
•2 yemek k. tereyag
•nane
•karabiber
•su
Yapilisi:
Bulgur ,un ,tuz, pulbiber  karistirilir.Su ilave ederek  biraz yumusakca ele yapismayan bir hamur yapilir.Findik büyüklügünde parcalar alip yuvarlanir.Sogan rendelenip tereyaginda pembelestirilir.Salcalar ilave edilip yaklasik alti bardak su koyarak kaynatin köftelerle birlikte on onbes dakika kaynatin.Istege göre sarimsakli yogurtla güzel oluyor.AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder