Firinda Zeytinyagli Dolma
Bandirmada yasayan teyzemin kizinin yaptigi ve
herkesin begenerek yedigi bir tariftir. Bu tarifi teyzemin kizindan ögrendim.
Tarif icin tesekkür ediyorum.
Malzemeler:
•10 dolmalik biber
•1su b. pirinc
•1 cay b. bulgur
•2 sogan
•yarim cay b. zeytinyagi
•2 domates
•2 yemek k. salca
•tuz, pulbiber, karabiber
•maydanoz
•3 dis sarimsak
•10 dolmalik biber
•1su b. pirinc
•1 cay b. bulgur
•2 sogan
•yarim cay b. zeytinyagi
•2 domates
•2 yemek k. salca
•tuz, pulbiber, karabiber
•maydanoz
•3 dis sarimsak
Yapilisi:
Soganlar ve sarimsak dogranip zeytinyaginda pembelestirilir. Yikanmis pirinc ve bulgur ilave edilir. Salca ile kavrulur. Domateslerin kabuklari soyulup ince bir sekilde dogranip ilave edilir. Maydanoz ve baharatlarda konulup bir cay b. su ilave edilir. Kisik ateste 5 dak. pisirilir. Ic harc biberlere doldurulup tepsiye dizilir. Ic harciniz kalirsa patates veya domatesile doldurun. 2 su b. sicak su döküp 200° firinda biberlerin üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
Soganlar ve sarimsak dogranip zeytinyaginda pembelestirilir. Yikanmis pirinc ve bulgur ilave edilir. Salca ile kavrulur. Domateslerin kabuklari soyulup ince bir sekilde dogranip ilave edilir. Maydanoz ve baharatlarda konulup bir cay b. su ilave edilir. Kisik ateste 5 dak. pisirilir. Ic harc biberlere doldurulup tepsiye dizilir. Ic harciniz kalirsa patates veya domatesile doldurun. 2 su b. sicak su döküp 200° firinda biberlerin üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder