Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

20 Mart 2014 Perşembe

Fincan Pastasi

Fincan Pastasi
Malzemeler:
Keki icin:
•2 yumurta
•1 cay b. seker
•1 cay b. un
•vanilya
•1 tatli k. kabartma tozu
•limon kabugu rendesi
•2  tatli k. kakao
Ara Kremasi icin:
•2.5 yemek k. seker
•1 yemek k. nisasta
•1 yemek k. un
•1.5 su b. süt
•vanilya
•limon kabugu rendesi
Üzerinin kremasi icin:
•50 gr cikolata
•1 tatli k. nisasta
•1 tatli k. kakao
•2 tatli k. seker
•1 cay b. su
Yapilisi:
Keki icin yumurtalari ve sekeri iyice cirpin. Diger malzemeleri de ilave edip tekrar cirpilir. 6 adet yaglanmis fincana paylastirip tencereye yerlestirin. Tencereye 1.5 bardak sicak su döküp kapagini kapatin. Kisik ateste yaklasik 20 dak. pisirin.
Bu arada ara kremasini hazirlayin. Nisasta, seker, un, süt, limon kabugu, vanilya karistirilip muhallebi kivamina gelinceye kadar kaynatilir.
Sogumus kekler fincandan cikarilip ikiye bölünür. Arasina hazirladigimiz krema paylastirilir.
Üzerinin kremasi hazirlanir. Nisasta, kakao, seker, su ve cikolata karistirilip kaynatilir. Cikolata sosu keklerin üzerine dökülüp sogumaya birakilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder