Cilekli Pasta
Malzemeler:
Pandispanyasi icin:
•3 yumurta
•100 gr pudra sekeri
•60 gr un
•40 gr nisasta
•3 yemek k. ilik su
•vanilya
•2 cay k. kabartma tozu
Pandispanyasi icin:
•3 yumurta
•100 gr pudra sekeri
•60 gr un
•40 gr nisasta
•3 yemek k. ilik su
•vanilya
•2 cay k. kabartma tozu
Kremasi icin :
•400 gr sivi krema
•2 paket krema sertlestiricisi
•1 vanilya
•2 yemek k. seker
•400 gr labne peyniri
•400 gr sivi krema
•2 paket krema sertlestiricisi
•1 vanilya
•2 yemek k. seker
•400 gr labne peyniri
Jölesi icin :
•1 su b. cilek suyu
•1 yemek k. nisasta
•1 su b. cilek suyu
•1 yemek k. nisasta
•750 gr cilek
Yapilisi :
Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin. Yumurta aklarini bir fiske tuz ile kar haline getirin, sarilarini ise kalan malzemelerle cirpin. Kar haline getirilmis aklari diger karisima ilave ederek söndürmeden tahta kepce ile karistirin. Son olarak yaglanmis kelepceli kalipa dökün ve 175° pisirin.
Bu arada kremasini hazirlayin. Sivi kremaya sertlestiriciyi,sekeri ve vanilyayi koyup cirpin. Labne peynirinide koyarak karistirin.
Soguyan pandispanyanin üzerine kremayi dökün.
Cileklere sekil vererek kremanin üzerine yerlestirin.
Cilek suyunu nisasta ile karistirarak pürüzsüz hale getirip kaynatin ve cileklerin üzerine yayin
Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin. Yumurta aklarini bir fiske tuz ile kar haline getirin, sarilarini ise kalan malzemelerle cirpin. Kar haline getirilmis aklari diger karisima ilave ederek söndürmeden tahta kepce ile karistirin. Son olarak yaglanmis kelepceli kalipa dökün ve 175° pisirin.
Bu arada kremasini hazirlayin. Sivi kremaya sertlestiriciyi,sekeri ve vanilyayi koyup cirpin. Labne peynirinide koyarak karistirin.
Soguyan pandispanyanin üzerine kremayi dökün.
Cileklere sekil vererek kremanin üzerine yerlestirin.
Cilek suyunu nisasta ile karistirarak pürüzsüz hale getirip kaynatin ve cileklerin üzerine yayin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder