Yaprak Sarmasi
Malzemeler:
•500 gr bag yapragi
•1.5 su b. pirinc
•yarim su b. bulgur
•2 sogan
•2 domates
•1.5 cay b. zeytinyagi
•maydanoz
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, nane, tuz, feslegen
•500 gr bag yapragi
•1.5 su b. pirinc
•yarim su b. bulgur
•2 sogan
•2 domates
•1.5 cay b. zeytinyagi
•maydanoz
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, nane, tuz, feslegen
Yapilisi:
Sogan dogranip 1.5 cay bardak zeytinyaginin yarisi ile pembelestirilir. Salca dogranmis domates ,yikanmis pirinc ve bulguruda ilave edip biraz karistirin bir cay bardagi su koyup baharat ve maydanozuda ilave edip atesten alip istediginiz kalinlikta sarin.sardiktan sonra tencereye yerlestirin kalan zeytin yaginida üzerine döküp 1.5 su bardagi sicak su koyup kisik ateste iyice pisirin.
Sogan dogranip 1.5 cay bardak zeytinyaginin yarisi ile pembelestirilir. Salca dogranmis domates ,yikanmis pirinc ve bulguruda ilave edip biraz karistirin bir cay bardagi su koyup baharat ve maydanozuda ilave edip atesten alip istediginiz kalinlikta sarin.sardiktan sonra tencereye yerlestirin kalan zeytin yaginida üzerine döküp 1.5 su bardagi sicak su koyup kisik ateste iyice pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder