Susamli Ekmekler
Malzemeler:
•1 kg un
•1 yas maya
•yarim cay b. sivi yag
•1 cay b. süt
•tuz
•ilik su
•3 yemek k. pekmez +yarim cay b. su(susamlari yapistirmak icin)
•susam
•1 kg un
•1 yas maya
•yarim cay b. sivi yag
•1 cay b. süt
•tuz
•ilik su
•3 yemek k. pekmez +yarim cay b. su(susamlari yapistirmak icin)
•susam
Yapilisi:
Süt, yag,tuz karistirilip maya iyice ezilir. Un döküp ilik su ile yumusak bir hamur yapilip mayalandirilir. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapin.
Pekmez yarim cay b. su ile karistilir. Bezeler pekmezli suya daldirilip susamlanir. Üzerleri bicakla sekillendirilip 200° firinda pisirilir.
Süt, yag,tuz karistirilip maya iyice ezilir. Un döküp ilik su ile yumusak bir hamur yapilip mayalandirilir. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapin.
Pekmez yarim cay b. su ile karistilir. Bezeler pekmezli suya daldirilip susamlanir. Üzerleri bicakla sekillendirilip 200° firinda pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder