Su Böregi
Malzemeler:
•3 yumurta
•500 gr un
•tuz
•alabildigi kadar su
Ic harci icin:
•300 gr kiyma
•1 bas sogan
•maydanoz
•tuz
•yarim cay b. sivi yag
•karabiber, pulbiber
Ara Katlar icin:
•200 gr eritilmis tere yag
•3 yumurta
•500 gr un
•tuz
•alabildigi kadar su
Ic harci icin:
•300 gr kiyma
•1 bas sogan
•maydanoz
•tuz
•yarim cay b. sivi yag
•karabiber, pulbiber
Ara Katlar icin:
•200 gr eritilmis tere yag
Unun
ortasini acip yumurtalari kirip ,tuz koyup sui le sertce bir hamur yapin.Oniki beze yapip
10-15 dak. dinlendirin.Bezeleri alt ve üste gelecekleri tepsinizin
büyüklügünde acip,digerlerini birazdaha büyük acin. Büyük genis bir tencereye
su ve tuz koyarak kaynatin.Tepsiye göre acilmis parcayi suya koymadan acin digerlerini önce kaynayan
suya koyup bir dak. kaynatip ici soguksudolu bir kaba alip muntazam bir sekilde cikarin .Temiz bir bezin
üzerine alip haslan mamis yufkanin
üzerine burusturularak konulur. Tereyag sürülerek diger dört yufkada ayni islem
yapilir.Ic harci konularak bes yufka
haslanip enüste gelen haslanmadan konur ,üzeriyaglanip 200°pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder