Lokma Tatlisi
Malzemeler:
•500 gr un
•1 yas maya
•1 tatli k. tuz
•ilik su
Serbeti icin:
•2 su b. seker
•2.5 su b. su
•3 damla limon suyu
•500 gr un
•1 yas maya
•1 tatli k. tuz
•ilik su
Serbeti icin:
•2 su b. seker
•2.5 su b. su
•3 damla limon suyu
Yapilisi:
Maya ilik su ile eritilir. Un ve tuz koyarak, ilik su yardimi ile boza kivaminda civik bir hamur yogurun. 15-20 dak. dinlendirin. Tatli kasigini yaglayarak hamurdan kücük parcalar alip kizgin yagda kizartin. Sicak lokmalari sogumus serbetin icine atin.
Maya ilik su ile eritilir. Un ve tuz koyarak, ilik su yardimi ile boza kivaminda civik bir hamur yogurun. 15-20 dak. dinlendirin. Tatli kasigini yaglayarak hamurdan kücük parcalar alip kizgin yagda kizartin. Sicak lokmalari sogumus serbetin icine atin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder