Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Parmak Tatlisi


Parmak Tatlisi
Malzemeler:
•100 gr margarin
•yarim cay b. sivi yag
•2 yumurta(sarisinin biri üzeri icin)
•1 limon kabugu rendesi
•1 kabartma tozu
•1 vanilya
•1 su b. pudra sekeri
•un
Serbeti icin:
•3 su b. su
•2.5 su b. seker
•limon suyu

Yapilisi:
Margarin, sivi yag, yumurtalar, limon kabugu rendesi, vanilya, pudra sekeri, kabartma tozu ve yeteri kadar un ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Ceviz büyüklügünde hamurdan parcalar alip parmak sekli verilir. Üzerine yumurta sarisi sürüp catal ile sekillendirilir. Önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirilir. Serbet hazirlanip sogutulur. Ilik tatliya soguk serbet dökülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder