Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Nevzine

Nevzine
Malzemeler:
1 yumurta
•1 su bardağı ceviz(findikta olabilir)
•yarim su b. tahin
•1 su b. süt
•1 su b. sıvıyağ
•200gr margarin
•2 yemek k. sirke
•2 çay k. karbonat
•alabildigi kadar un
Şerbeti için:
•3 su bardağı toz şeker
•2 bardak su
•2 yemek k. pekmez

Yapılışı:
Şerbeti için; 3 su bardağı şeker ve 2 bardak su kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınan şerbete pekmez eklenir.
Hamuru için; margarin eritilir ve yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sirkeyi ve 2 çay kaşığı karbonatı eklenir, azar azar un ilave ederek hamur yoğrulmaya başlanır, tahin de eklenir. Hamur toparlanmaya başlayınca dövülmüş cevizler de eklenir.  Hamur fırın tepsisine alınır ve el ile bastırılarak düzleştirilir. Çatalın sırt kısmını bastırıp tatlımızın üzerini dalgalı bir şekilde çizilir ve kare porsiyonlar halinde dilimlenir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlı piştikten sonra ılınmaya bırakılır. Ilınan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder