Nevzine
Malzemeler:
•1 yumurta
•1 yumurta
•1 su bardağı ceviz(findikta olabilir)
•yarim su b. tahin
•1 su b. süt
•1 su b. sıvıyağ
•200gr margarin
•2 yemek k. sirke
•2 çay k. karbonat
•alabildigi kadar un
•alabildigi kadar un
Şerbeti için:
•3 su bardağı toz şeker
•2 bardak su
•2 yemek k. pekmez
Yapılışı:
Şerbeti için; 3 su bardağı şeker
ve 2 bardak su kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınan şerbete
pekmez eklenir.
Hamuru için; margarin eritilir ve
yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek
kaşığı sirkeyi ve 2 çay kaşığı karbonatı eklenir, azar azar un ilave ederek
hamur yoğrulmaya başlanır, tahin de eklenir. Hamur toparlanmaya başlayınca
dövülmüş cevizler de eklenir. Hamur fırın tepsisine alınır ve el ile
bastırılarak düzleştirilir. Çatalın sırt kısmını bastırıp tatlımızın
üzerini dalgalı bir şekilde çizilir ve kare porsiyonlar halinde
dilimlenir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlı
piştikten sonra ılınmaya bırakılır. Ilınan tatlının
üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder