Arkadasimin kizi Feyzadan aldigim degisik ve güzel
bir tarif
Malzemeler:
Hamuru icin:
•130 gr tereyag/margarin
•130 gr seker
•300 gr un
•1 paket vanilya
•1 cay k. kabartma tozu
•2 yumurta
Hamuru icin:
•130 gr tereyag/margarin
•130 gr seker
•300 gr un
•1 paket vanilya
•1 cay k. kabartma tozu
•2 yumurta
Üzeri icin:
•5 yemek k. kayisi marmelati
•250 gr tereyag
•100 gr seker
•2 paket vanilya
•200 gr kirik findik
•200 gr kirik badem
•4 yemek k. su
•5 yemek k. kayisi marmelati
•250 gr tereyag
•100 gr seker
•2 paket vanilya
•200 gr kirik findik
•200 gr kirik badem
•4 yemek k. su
-Hamur malzemeleri karistirilip ele yapisan yumusak bir hamur yogurulur.
Hamuru Yagli kagida spatula yardimi ile yayiniz.
-Hamurun üzerine kayisi marmelati esit bir sekilde sürülür
-Tereyag seker ile kisik ateste eritilir, vanilya, findik ve badem ilave edip karistirilir
- Karisimi hamurun üzerine yayin
-önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 30-35 dak. pisirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder