Arkadasimin kizi Feyzadan aldigim degisik ve güzel
bir tarif
Malzemeler:
Hamuru icin:
•130 gr tereyag/margarin
•130 gr seker
•300 gr un
•1 paket vanilya
•1 cay k. kabartma tozu
•2 yumurta
Hamuru icin:
•130 gr tereyag/margarin
•130 gr seker
•300 gr un
•1 paket vanilya
•1 cay k. kabartma tozu
•2 yumurta
Üzeri icin:•5 yemek k. kayisi marmelati
•250 gr tereyag
•100 gr seker
•2 paket vanilya
•200 gr kirik findik
•200 gr kirik badem
•4 yemek k. su
Yapilisi:-Hamur malzemeleri karistirilip ele yapisan yumusak bir hamur yogurulur.
Hamuru Yagli kagida spatula yardimi ile yayiniz.
-Hamurun üzerine kayisi marmelati esit bir sekilde sürülür
-Tereyag seker ile kisik ateste eritilir, vanilya, findik ve badem ilave edip karistirilir
- Karisimi hamurun üzerine yayin
-önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 30-35 dak. pisirin



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder