Midye tatlisi:
Malzemeler:
•1 yumurta
•1 cay bardagi süt
•1cay bardagi sivi yag
•1/2 paket yas maya
•1 fiske tuz
•ceviz
•Un
•nisasta
•1 yumurta
•1 cay bardagi süt
•1cay bardagi sivi yag
•1/2 paket yas maya
•1 fiske tuz
•ceviz
•Un
•nisasta
Serbeti icin:
•3,5 su bardagi seker,
•4 su bardagi su
•limon suyu
•3,5 su bardagi seker,
•4 su bardagi su
•limon suyu
Üzeri
icin:
•150 gr tereyag
•150 gr tereyag
Yapilisi:
Karistirma kabina:yag ,süt, yumurta ,maya alinarak cirpinir .Daha sonra azar azar Un ilave edilir. Bu arada serbeti hazirlanir.Hazirlanan hamur 12 bezeye bölünür.Nisastayla tabak büyüklügünde alinip altisar altisar üst üste konur.Daha sonra tepsi büyüklügünde acilir.Acilan hamur rulo haline getirilerek sarilir .1saat buzdolabinda bekletirilir.Hamur birer parmak arayla kesilerek yan yatirilarak ortasi acilip icine ceviz konularak kapatilir . Üzerine eritilmis tereyag sürülür. Yaglanmis tepsiye dizilir isitilmis 180° firinda pisirilir. Pisen sicak tatlinin üzerine soguk serbet dökülür.
Karistirma kabina:yag ,süt, yumurta ,maya alinarak cirpinir .Daha sonra azar azar Un ilave edilir. Bu arada serbeti hazirlanir.Hazirlanan hamur 12 bezeye bölünür.Nisastayla tabak büyüklügünde alinip altisar altisar üst üste konur.Daha sonra tepsi büyüklügünde acilir.Acilan hamur rulo haline getirilerek sarilir .1saat buzdolabinda bekletirilir.Hamur birer parmak arayla kesilerek yan yatirilarak ortasi acilip icine ceviz konularak kapatilir . Üzerine eritilmis tereyag sürülür. Yaglanmis tepsiye dizilir isitilmis 180° firinda pisirilir. Pisen sicak tatlinin üzerine soguk serbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder