Mantarli Patatesli Börek
Malzemeler:
Hamuru icin:
•2 su b. ilik süt
•3 yemek k. yogurt
•1 su b. sivi yag
•1 yas maya
•1 yumurta(sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•1 yemek k. seker
•alabildigi kadar un
Ic malzemesi icin:
•200 gr mantar
•3 adet haslanmis patates
•1 sogan
•maydanoz
•yarim cay b. siviyag
•karabiber, pulbiber
•tuz
Hamuru icin:
•2 su b. ilik süt
•3 yemek k. yogurt
•1 su b. sivi yag
•1 yas maya
•1 yumurta(sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•1 yemek k. seker
•alabildigi kadar un
Ic malzemesi icin:
•200 gr mantar
•3 adet haslanmis patates
•1 sogan
•maydanoz
•yarim cay b. siviyag
•karabiber, pulbiber
•tuz
Yapilisi:
Ilik süt, yogurt, sivi yag, yumurta aki, tuz, seker, maya karistirilir. Un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilip mayalandirilir.
Ici icin mantarlar dogranip kizgin yagda sotelenir. 1 sogan dograyip ilave edilir. Biraz pisirdikten sonra rendelenmis patatesler, maydanoz, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip atesten alinir.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle tabak büyüklügünde acip ic harcini koyup üzerini kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp 200° firinda pisirin.
Ilik süt, yogurt, sivi yag, yumurta aki, tuz, seker, maya karistirilir. Un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilip mayalandirilir.
Ici icin mantarlar dogranip kizgin yagda sotelenir. 1 sogan dograyip ilave edilir. Biraz pisirdikten sonra rendelenmis patatesler, maydanoz, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip atesten alinir.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle tabak büyüklügünde acip ic harcini koyup üzerini kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp 200° firinda pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder