Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

21 Mart 2014 Cuma

Mandalinali Cheesecake

Mandalinali Cheesecake
Malzemeler:
Hamuru icin:
•1 yemek k. margarin
•1 yumurta
•vanilya
•2 yemek k. seker
•yarim paket kabartma tozu
•un
Pudding icin:
•2 paket vanilyali pudding
•750 ml süt
•vanilya
•6 yemek k. seker
•400 gr labne peyniri(schmand)
•1 kutu konserve mandalina
Üzeri icin:
•1 konseve mandalina
•tart jöle
Yapilisi:
Margarin, yumurta, vanilya, seker, kabartma tozu karistirilir ve alabildigi kadar un ile bir hamur hazirlanir. Yaglanmis düz kek kalibinin tabanina hamurun yarisi yayilir. Diger yarisi 5 cm uzunlukta kalibin kenarlarina yapistirilir.
Bir tencerede 500 ml süt kaynatilir, diger 250 ml süt 2 paket pudding, seker ve vanilya ile cirpilir.
Kaynamis sütün icine ilave edilir bir dakika kaynatilir. Tencere ocaktan alinip labne peyniri ve suyu süzülmüs bir kutu konserve mandalina ilave edilip karistirilir. Bu karisim hamurun icine dökülür. 180° firinda 15-20 dak. pisirilir. Pisen pastanin üzerine diger suyu süzülmüs mandalina istege gore süslenir. Son olarak mandalina suyu ile tart jölesi yapilip pastanin üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder