Kruvasan
Malzemeler:
•2 su b. ilik süt
•yarim su b. sivi yag
•3 yumurta(2 yumurta sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•2 yemek k. seker
•1 yemek k. mahlep
•1 yas maya
•300 gr margarin
•un
Ic malzemesi icin:
•beyaz peynir
•2 su b. ilik süt
•yarim su b. sivi yag
•3 yumurta(2 yumurta sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•2 yemek k. seker
•1 yemek k. mahlep
•1 yas maya
•300 gr margarin
•un
Ic malzemesi icin:
•beyaz peynir
Yapilisi:
Ilik süt ile maya ezilir. Tuz, seker, mahlep, sivi yag , 1 yumurta ve 2 yumurta aki karistirilir. Un ilave edilip hamur yapilir. Hamur 10 parcaya bölünüp acilir. Acilan her parcaya eritilmis margarin sürülüp, önce iki kenar daha sonra diger kenarlar katlanilir(gözleme gibi). 20 dakika buzdolabinda bekletilir. Dinlenen hamur merdane yardimi ile kare seklinde acilir ve dörde bölünür. Beyaz peynir konulur ve sarilip ay sekli verilir. Üzerine yumurta sarilari sürülüp 20 dak. bekletilir. 200°firinda pisirilir.
NOT:40 kruvasan oluyor
Ilik süt ile maya ezilir. Tuz, seker, mahlep, sivi yag , 1 yumurta ve 2 yumurta aki karistirilir. Un ilave edilip hamur yapilir. Hamur 10 parcaya bölünüp acilir. Acilan her parcaya eritilmis margarin sürülüp, önce iki kenar daha sonra diger kenarlar katlanilir(gözleme gibi). 20 dakika buzdolabinda bekletilir. Dinlenen hamur merdane yardimi ile kare seklinde acilir ve dörde bölünür. Beyaz peynir konulur ve sarilip ay sekli verilir. Üzerine yumurta sarilari sürülüp 20 dak. bekletilir. 200°firinda pisirilir.
NOT:40 kruvasan oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder