Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

21 Mart 2014 Cuma

Kruvasan


Kruvasan
Malzemeler:
•2 su b. ilik süt
•yarim su b. sivi yag
•3 yumurta(2 yumurta sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•2 yemek k. seker
•1 yemek k. mahlep
•1 yas maya
•300 gr margarin
•un
Ic malzemesi icin:
•beyaz peynir




Yapilisi:
Ilik süt ile maya ezilir. Tuz, seker, mahlep, sivi yag , 1 yumurta ve 2 yumurta aki karistirilir. Un ilave edilip hamur yapilir. Hamur 10 parcaya bölünüp acilir. Acilan her parcaya eritilmis margarin sürülüp, önce iki kenar daha sonra diger kenarlar katlanilir(gözleme gibi). 20 dakika buzdolabinda bekletilir. Dinlenen hamur merdane yardimi ile kare seklinde acilir ve dörde bölünür. Beyaz peynir konulur ve sarilip ay sekli verilir. Üzerine yumurta sarilari sürülüp 20 dak. bekletilir. 200°firinda pisirilir.
NOT:40 kruvasan oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder