Malzemeler:
Hamuru icin:
•1 kg un
•tuz
•alabildigi kadar ilik su
Kiymali harci icin
•500 gr kiyma
•4 sogan
•maydanoz
•4 yesil biber
•3 domates
•1 yemek k. salca
•tuz,pulbiber, karabiber
•yarim cay b. sivi yag
Üzeri icin:
•kasar peyniri
Hamuru icin:
•1 kg un
•tuz
•alabildigi kadar ilik su
Kiymali harci icin
•500 gr kiyma
•4 sogan
•maydanoz
•4 yesil biber
•3 domates
•1 yemek k. salca
•tuz,pulbiber, karabiber
•yarim cay b. sivi yag
Üzeri icin:
•kasar peyniri
Yapilisi:
Un , tuz ve ilik su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlanip dinlendirilir. Bu arada kiymali harc icin sogan, biber, kabugu soyulmus domates, maydanoz ince ince dogranir ve kiymaya ilave edilir. Salca, yag, tuz, pulbiber ve karabiber ilave edilip yogurulur.
Hamur iki parcaya ayrilir ve tepsi büyüklügünde acilir. Kiymali harci ikiye bölüp acilan hamurlarin üzerine yayilir. Üzerine kasar dökülür ve 200° firinda pisirilir.
Un , tuz ve ilik su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlanip dinlendirilir. Bu arada kiymali harc icin sogan, biber, kabugu soyulmus domates, maydanoz ince ince dogranir ve kiymaya ilave edilir. Salca, yag, tuz, pulbiber ve karabiber ilave edilip yogurulur.
Hamur iki parcaya ayrilir ve tepsi büyüklügünde acilir. Kiymali harci ikiye bölüp acilan hamurlarin üzerine yayilir. Üzerine kasar dökülür ve 200° firinda pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder