Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

21 Mart 2014 Cuma

Kadayif Tatlisi


KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
•Yarim  kilo taze kadayif
•200 gr ceviz
•100 gr tere yag
•1 cay bardagi sivi yag
SERBETI ICIN
•3  su bardagi seker
•4 su bardagi seker
• 1 dilim limonun suyu
YAPILISI
Öncelikle serbeti yapip sogutun. Tepsinin  tabanini tereyag ile yaglayip kalan tere yag  ve sivi yag ile  kadayiflari bir birinden ayirip yarisini tepsiye yerlestirip  bastirarak yapistirin.Cevizleri üzerine esit sekilde yayip  kalan yariyida ayni sekilde bastirarak  yerlestirin. 200° firinda iyice kizartip  serbet soguk  tatli sicak sekilde döküp  soguyunca  servis yapin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder