Kabak Dolmasi
Malzemeler:
•6 kabak
•1 su b. pirinc
•2 sogan
•1 cay b. zeytinyagi
•3 domates
•2 yemek k. salca
•maydanoz
•pulbiber, karabiber, tuz
•6 kabak
•1 su b. pirinc
•2 sogan
•1 cay b. zeytinyagi
•3 domates
•2 yemek k. salca
•maydanoz
•pulbiber, karabiber, tuz
Yapilisi:
Kabaklar yaridan kesilip, icleri cikartilir. Soganlar dogranip zeytinyaginda pembelestirilir. Domateslerin kabuklari soyulup dogranir ve soganlara ilave edilir. Salca, pirinc, pulbiber, karabiber, maydanoz, tuz koyarak 1 cay b. su ilave edilip hafif kavrulur. Ic harci kabaklarin icine doldurulur. Biraz su ilave ederek pisirilir.
Kabaklar yaridan kesilip, icleri cikartilir. Soganlar dogranip zeytinyaginda pembelestirilir. Domateslerin kabuklari soyulup dogranir ve soganlara ilave edilir. Salca, pirinc, pulbiber, karabiber, maydanoz, tuz koyarak 1 cay b. su ilave edilip hafif kavrulur. Ic harci kabaklarin icine doldurulur. Biraz su ilave ederek pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder