Hodan(ispit,zilbit) Kavurmasi
Malzemeler:
•yarim kg haslanmis hodan
•1 su b. yesil mercimek
•1 cay b. bulgur
•2 sogan
•yarim cay b. zeytinyagi
•2 yemek k. salca
•pulbiber
•tuz
•yarim kg haslanmis hodan
•1 su b. yesil mercimek
•1 cay b. bulgur
•2 sogan
•yarim cay b. zeytinyagi
•2 yemek k. salca
•pulbiber
•tuz
Yapilisi:
Mercimek haslanip süzülür. Ince kiyilmis soganlar zeytinyagi ile bir tavada pembelestirilir. Bulgur ve salca tavaya alinip kavrulur. Mercimek ve hodan ilave edilip 2 su b. su ile suyunu cekene kadar pisirilir.
Mercimek haslanip süzülür. Ince kiyilmis soganlar zeytinyagi ile bir tavada pembelestirilir. Bulgur ve salca tavaya alinip kavrulur. Mercimek ve hodan ilave edilip 2 su b. su ile suyunu cekene kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder