Hashasli Pogaca
Malzemeler:
•2 su bardagi ilik süt
•1 su bardagi sivi yag
•1 adet yas maya
•2 yemek kasigi seker
•1 yumurta
•Dövülmüs hashas
• Un
•2 su bardagi ilik süt
•1 su bardagi sivi yag
•1 adet yas maya
•2 yemek kasigi seker
•1 yumurta
•Dövülmüs hashas
• Un
Yapilisi:
Süt,yag,maya,seker,yumurtanin aki sarisi üzerine lazim,Un konularak kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilip 1 saat mayalandirilir.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar alip acilir.Dövülmüs hashas yag ile karistirilip inceltilir.Actiginiz hamurlara sürüp rulo yapilip sekil verilir.Yumurta sarisi sürülüp 200° isitilmis firinda pisirilir.
Süt,yag,maya,seker,yumurtanin aki sarisi üzerine lazim,Un konularak kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilip 1 saat mayalandirilir.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar alip acilir.Dövülmüs hashas yag ile karistirilip inceltilir.Actiginiz hamurlara sürüp rulo yapilip sekil verilir.Yumurta sarisi sürülüp 200° isitilmis firinda pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder