Gelin Teli
Malzemeler:
•1 cay b. süt
•1 cay b. sivi yag
•1 cay b. yogurt
•1 yumurta
•1 yemek k. sirke
•3 cay k. kabartma tozu
•aldigi kadar un
Ici icin:
•kirilmis ceviz
Üzeri icin:
•150 gr tere yag
Acmak icin:
•nisasta
Serbeti icin:
•750 gr seker
•750 gr su
•limon suyu
•1 cay b. süt
•1 cay b. sivi yag
•1 cay b. yogurt
•1 yumurta
•1 yemek k. sirke
•3 cay k. kabartma tozu
•aldigi kadar un
Ici icin:
•kirilmis ceviz
Üzeri icin:
•150 gr tere yag
Acmak icin:
•nisasta
Serbeti icin:
•750 gr seker
•750 gr su
•limon suyu
Yag, süt, yumurta, yogurt, sirke, kabartma tozu ve un ile yumusak bir hamur hazilanir. 12 esit parcaya bölüp beze yapilir ve 15 dak. dinlendirilir. Her parcayi nisastalayip oklava ile ince bir sekilde acin. Oklavaya sarip büzüp hafif kurutun. 2 yufkayi üst üste koyup ortasina ceviz serpin. Büzgüyü bozmadan sarin. 2 parmak kalinliginda kesin. Yaglanmis tepsiye dizip üzerine eritilmis tere yag dökün. 200° firinda iyice pisirin. Önceden hazirladiginiz soguk serbeti sicak tatlinin üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder