Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

19 Mart 2014 Çarşamba

Balkabakli Pasta


BALKABAKLI  IRMIKLI PASTA
TABANI ICIN
-1 yumurta
-Yarim yemek kasigi  margarin
-1 cay kasigi kabartma tozu
- un
-3 yemek k. seker
-vanilya

ORTA KAT ICIN
-1 kilo süt
-9 yemek kasigi irmik
-9 yemek kasigi seker
-Vanilya

ÜST KAT ICIN
-1 kilo kabak tatlisi
-1 cay bardagi kirilmis findik

YAPILISI
Yumurta,margarin,kabartma tozu  karistirilp un ilave ederek  kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapip  yuvarlak kelepceli kalibin tabanina bastirarak yayin 180°firinda pisirin.
Süt ,irmik,seker,vanilya karistirilarak  pisirilir.Hamurun üzerine yayilip  üzerine önceden  pisirllmis ve sekerlenmis kabagi iyice ezip kabagida esit sekilde üzerine  yayin findikla süsleyin  istege göre parlak olmasi icin jöle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder