Baklava
Malzemeler:
•2 cay b. süt
•1 cay b. siviyag
•1 yumurta
•1 tatli kasigi sirke
•1 tatli kasigi kabartma tozu
•bir fiske tuz
•alabildigi kadar un
•acmak icin nisasta
•istege gore ceviz /findik
Serbeti icin:
•700 gr seker
•750 ml su
•limon suyu
üzeri icin:
•200 gr tereyag
•2 cay b. süt
•1 cay b. siviyag
•1 yumurta
•1 tatli kasigi sirke
•1 tatli kasigi kabartma tozu
•bir fiske tuz
•alabildigi kadar un
•acmak icin nisasta
•istege gore ceviz /findik
Serbeti icin:
•700 gr seker
•750 ml su
•limon suyu
üzeri icin:
•200 gr tereyag
Yapilisi:
Süt, yag, yumurta, sirke,tuz karistirilir. Un ve kabartma tozu ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. 50 adet beze yapilir. Bu parçaları tek tek tabak büyüklügünde acarak aralarına nisasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun. 10 arlı olarak grupladıgımız bu bes parca tepsi büyüklügünde acilir. Hamurlarin aralarina ceviz ya da findik serperek üst üste yerlestirin. Istediginiz sekilde kesin ve üzerine eritilmis tereyagi esit bir sekilde dökün. 180° firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirin.
Soguk serbeti ilik baklavinin üzerine dökün.
Süt, yag, yumurta, sirke,tuz karistirilir. Un ve kabartma tozu ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. 50 adet beze yapilir. Bu parçaları tek tek tabak büyüklügünde acarak aralarına nisasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun. 10 arlı olarak grupladıgımız bu bes parca tepsi büyüklügünde acilir. Hamurlarin aralarina ceviz ya da findik serperek üst üste yerlestirin. Istediginiz sekilde kesin ve üzerine eritilmis tereyagi esit bir sekilde dökün. 180° firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirin.
Soguk serbeti ilik baklavinin üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder