Malzemeler
-500 gr köftelik kiyma
-1 bas sogan
- Bir tutam maydanoz
-1 yumurta
-3 dilim tost ekmegi
-kasar peyniri
- 1cay bardagi
süt
-galeta unu
- karabiber
-tuz
- pul biber
SOSU ICIN
-1 sogan
- 4 ortaboy
domates
- 1 cay bardagi
su
-4 yemek kasigi
sivi yag
- tuz
YAPILISI
-Ekmekleri
ufalayip sütle islatiyoruz. Kiymayi rendelenmis sogani yumurtayi ,maydanozu
baharatini ve ekmekleride alip iyice yoguruyoruz ceviz büyüklügünde köfte yapip
icini acip kücük kesmis oldugumuz kasar peynirini koyup elinizle iyice
yuvarlayin.Galete ununa bulayip yarim cay bardagi sivi yagda kizartin
.Soganlari incecik dograyip domatesleri rendeleyin pembelesen soganlarin icine
domatesi suyu tuzu koyup kaynatin köftelerin
üzerine sossu döküp 20 -30 dak pisirin biraz
sulu olmasini isterseniz sos ve su miktarini kendinize göre ayarlayin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder