Visneli Parfe
Malzemeler:
•2.5 su b. süt
•2.5 yemek k. un
•1 su b. seker
•1 toz krem santi+1 su b. süt
•2 yemek k. hindistan cevizi
•vanilya
•1 su b. cekirdeksiz visne
•2.5 su b. süt
•2.5 yemek k. un
•1 su b. seker
•1 toz krem santi+1 su b. süt
•2 yemek k. hindistan cevizi
•vanilya
•1 su b. cekirdeksiz visne
Yapilisi:
Süt, un ve seker karistirilarak pudding kivaminda bir muhallebi yapilip sogutulur.
1 toz krem santi 1 su b. süt ile hazirlanip soguk muhallebiye ilave edilir. Hindistan cevizi ve vanilya da ilave edilip karistirlir. Visnenin yarisi da parfeye ilave edilip karistirilir.
Kalip strec film ile kaplanip kalan visneler tabanina istediginiz sekilde süsleyip üzerine parfe dökülür. Kalibin üstünü strec film ile kaplayip 3-4 saat derin dondurucuda dondurulur.
Süt, un ve seker karistirilarak pudding kivaminda bir muhallebi yapilip sogutulur.
1 toz krem santi 1 su b. süt ile hazirlanip soguk muhallebiye ilave edilir. Hindistan cevizi ve vanilya da ilave edilip karistirlir. Visnenin yarisi da parfeye ilave edilip karistirilir.
Kalip strec film ile kaplanip kalan visneler tabanina istediginiz sekilde süsleyip üzerine parfe dökülür. Kalibin üstünü strec film ile kaplayip 3-4 saat derin dondurucuda dondurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder