Tavuklu Pilav
Malzemeler:
•1 tavuk
•2 su b. pirinc
•1 cay b. sehriye
•2 yemek k. tere yagi
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, tuz
•yarim cay b. sivi yag
•2 su b. tavuk suyu+2 su b. sicak su
•1 tavuk
•2 su b. pirinc
•1 cay b. sehriye
•2 yemek k. tere yagi
•1 yemek k. salca
•pulbiber, karabiber, tuz
•yarim cay b. sivi yag
•2 su b. tavuk suyu+2 su b. sicak su
Yapilisi:
Tavuk haslanir. Etler kemiklerinden ayrilir.
Tavaya sivi yag ve tereyag konulur. Sehriye kavrulur. Pirinc ilave edilip seffaflasincaya kadar kavrulur. Suyu ilave edilip pisirilir.
Tavuk tereyag ve salcada kavrulur. Baharatlar ilave edilir.
Tavuk ve pilav birlikte servis yapilir.
Tavuk haslanir. Etler kemiklerinden ayrilir.
Tavaya sivi yag ve tereyag konulur. Sehriye kavrulur. Pirinc ilave edilip seffaflasincaya kadar kavrulur. Suyu ilave edilip pisirilir.
Tavuk tereyag ve salcada kavrulur. Baharatlar ilave edilir.
Tavuk ve pilav birlikte servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder