Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Portakalli Cikolatali Pasta

Portakalli Cikolatali Pasta
Malzemeler:
Pandispanyasi icin:
•3 yumurta
•200 gr pudra sekeri
•1 su b. portakal suyu
•vanilya
•1 kabartma tozu
•1 paket karamel puding
•portakal kabugu rendesi
•yaklasik 2.5 su b. un
Cikolata kremasi icin :
•1 kg süt
•2 yemek k. un
•2 yemek k. nisasta
•100 gr bitter cikolata
•5-6 yemek k. seker
•vanilya
•3 yemek k. kakao
Pandispanyayi islatmak icin :
•1 su b. portakal suyu
Yapilisi :
Pandispanyasi icin 3 yumurta 200 gr pudra sekeri ile cirpilir. 1 su b. portakal suyu, vanilya, 1 paket karamel puding, portakal kabugu rendesi, un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar cirpilir. Yaglanmis pasta kalibina döküp önceden isitilmis 180°firinda pisirilir.
Pandispanya piserken krema hazirlanir. Kremasi icin krema malzemelerinin tamami iyice karistirilip kaynatilir.
Firindan cikan pandispanyanin üzerine 1 su b.portakal suyu dökülür. Soguduktan sonra pandispanya ortadan keslir.
Kremanin yarisini pandispanyanin ortasina kalan yarisini üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder