Lahmacun
Malzemeler:
Hamuru icin:
•1 kilo un
•1 su b. ilik süt
•1 yas maya
•1 yemek k. tuz
•yeterince ilik su
Hamuru icin:
•1 kilo un
•1 su b. ilik süt
•1 yas maya
•1 yemek k. tuz
•yeterince ilik su
Ic
malzemesi icin:
•500 g kiyma
•4 sogan
•3 yesil biber
•maydanoz
•1 yemek k. biber salcasi
•4-5 adet domates
•pulbiber, karabiber, tuz
•1 cay b. siviyag
•500 g kiyma
•4 sogan
•3 yesil biber
•maydanoz
•1 yemek k. biber salcasi
•4-5 adet domates
•pulbiber, karabiber, tuz
•1 cay b. siviyag
Yapilisi:
Un, süt, maya ve tuz konarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir. Mayalanmaya birakilir.
Kiyamanin icine rondodan cekilmis sogan, biber, mayadanoz konulur. Domateslerin kabugu soyulup rondodan cekip kiymaya ekleyin. Salcasi ,yagi , tuzu, baharatlari kiyma harcina ilave edilip yogurulur.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip tabak büyüklügünde acilir. Acilmis hamurun üzerine kiyma harci sürülür. Lahmacunu firinda/pizza tavasinda pisirin.
Un, süt, maya ve tuz konarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir. Mayalanmaya birakilir.
Kiyamanin icine rondodan cekilmis sogan, biber, mayadanoz konulur. Domateslerin kabugu soyulup rondodan cekip kiymaya ekleyin. Salcasi ,yagi , tuzu, baharatlari kiyma harcina ilave edilip yogurulur.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip tabak büyüklügünde acilir. Acilmis hamurun üzerine kiyma harci sürülür. Lahmacunu firinda/pizza tavasinda pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder