Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

19 Mart 2014 Çarşamba

Lahmacun

Lahmacun
Malzemeler:
Hamuru icin:
1 kilo un
•1 su b. ilik süt
•1 yas maya
•1 yemek k. tuz
•yeterince ilik su
Ic malzemesi icin:
•500 g kiyma
•4 sogan
•3 yesil biber
•maydanoz
•1 yemek k. biber salcasi
•4-5 adet domates
•pulbiber, karabiber, tuz
•1 cay b. siviyag
Yapilisi:
Un, süt, maya ve tuz konarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir. Mayalanmaya birakilir.
Kiyamanin icine rondodan cekilmis sogan, biber, mayadanoz konulur. Domateslerin kabugu soyulup rondodan cekip kiymaya ekleyin. Salcasi ,yagi , tuzu, baharatlari kiyma harcina ilave edilip yogurulur.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip tabak büyüklügünde acilir. Acilmis hamurun üzerine kiyma harci sürülür. Lahmacunu firinda/pizza tavasinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder