Kalburabasti
Malzemeler:
•200 gr margarin
•2 yemek k. yogurt
•yarim cay b. sivi yag
•kabartma tozu
•vanilya
•1 yumurta
•1 yemek k. sirke
•alabildigi kadar un
Ici icin :
•iri cekilmis ceviz
Serbeti icin:
•3 su b. seker
•3 su b. su
•4 damla limon suyu
•200 gr margarin
•2 yemek k. yogurt
•yarim cay b. sivi yag
•kabartma tozu
•vanilya
•1 yumurta
•1 yemek k. sirke
•alabildigi kadar un
Ici icin :
•iri cekilmis ceviz
Serbeti icin:
•3 su b. seker
•3 su b. su
•4 damla limon suyu
Yapilisi:
Serbet yapilir ve sogutulur.
Margarin, yogurt, yumurta, sivi yag, sirke karistirilir. Yavas yavas un ilave ederken kabartma tozu ve vanilya ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alip kevgir veya rendenin üzerinde acip icine ceviz koyup iki kenar kapatilir. Tepsiye dizilip önceden isitilmis 180°firinda yaklasik 20-25 dak. pisirin. Sicak tatliya soguk serbet dökülür.
Serbet yapilir ve sogutulur.
Margarin, yogurt, yumurta, sivi yag, sirke karistirilir. Yavas yavas un ilave ederken kabartma tozu ve vanilya ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alip kevgir veya rendenin üzerinde acip icine ceviz koyup iki kenar kapatilir. Tepsiye dizilip önceden isitilmis 180°firinda yaklasik 20-25 dak. pisirin. Sicak tatliya soguk serbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder