Hünkar Begendi
Malzemeler:
•3-4 adet orta boy patlican
•500 gr kusbasi et
•100 gr kasar
•2 kasik un
•2 su bardagi süt
•2 kasik tere yag
•2 adet sogan
•2 adet domates veya domates sosu
•2adet yesil biber
•yarim cay bardagi sivi yag
•tuz , karabiber, pulbiber
Yapilisi:
Etleri tavaya alip siviyagi dökerek etler suyunu cekene kadar pisirilir.Daha sonra soganlar ince ince dogranir.Etin icine ilave edilir.Biberlerde dogranip ete eklenir.Domates sosunu veya kabuklari soyulmus domatesler ince dogranip ilave edilir.Pulbiber, karabibe, tuz ilave edilip pisirilir.
Begendisini hazirlamak icin baska bir tencereye tereyag ve un ilave edilerek kavrulur .Patlicanlar közlenir ince ince dogranip, una ilave edilir. Sütte yavas yavas konularak, begendi pisirilir.
Önce tabaga begendi alinip üzerine eti konulur.
•3-4 adet orta boy patlican
•500 gr kusbasi et
•100 gr kasar
•2 kasik un
•2 su bardagi süt
•2 kasik tere yag
•2 adet sogan
•2 adet domates veya domates sosu
•2adet yesil biber
•yarim cay bardagi sivi yag
•tuz , karabiber, pulbiber
Yapilisi:
Etleri tavaya alip siviyagi dökerek etler suyunu cekene kadar pisirilir.Daha sonra soganlar ince ince dogranir.Etin icine ilave edilir.Biberlerde dogranip ete eklenir.Domates sosunu veya kabuklari soyulmus domatesler ince dogranip ilave edilir.Pulbiber, karabibe, tuz ilave edilip pisirilir.
Begendisini hazirlamak icin baska bir tencereye tereyag ve un ilave edilerek kavrulur .Patlicanlar közlenir ince ince dogranip, una ilave edilir. Sütte yavas yavas konularak, begendi pisirilir.
Önce tabaga begendi alinip üzerine eti konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder