Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

20 Mart 2014 Perşembe

Erikli Pasta

Erikli Pasta
Malzemeler:
Hamuru icin:
•125 gr margarin
•1 yumurta
•yarim su b. seker
•bir fiske tuz
•vanilya
•1 kabartma tozu
•limon kabugu rendesi
•alabildigi kadar un
•500 gr erik
Puddingi icin:
•200 ml süt
•200ml krema
•2 yumurta
•1 paket vanilyali pudding
•1.5 yemek k. un
•yarim su b. seker
•1 yemek k. margarin
Yapilisi:
Margarin, yumurta, yarim su b.seker karistirilir. Vanilya, limon kabugu rendesi ve bir fiske tuz ilave edilir. Un ve kabartma tozu koyarak yumusak bir hamur yapilir. Yaglanmis düz kek kalibinin tabanina hamurun yarisi yayilir. Diger yarisi 5 cm uzunlukta kalibin kenarlarina yapistirilir.
Erikler yikanir, ikiye ayrilir ve cekirdekleri cikarilir. Fotograftaki gibi hamurun ortasina yayilir.
Puddingi hazirlamak icin 2 yumurta, 1.5 yemek k. un, 1 paket pudding ve 6 yemek k. süt bir kapta cirpilir.
Kalan süt, krema ve1 yemek k. margarin bir tencerede kaynatilir.
Önceden hazirlanan pudding kaynayan süte yavas yavas dökülüp karistirilir. Karisim eriklerin arasina dökülür.
Önceden isitilmis 180° firinda pisirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder