Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Perde Pilavi



Perde Pilavi



Malzemeler:
• 2 adet tavuk but
•2 su bardağı pirinç
•3,5 su bardağı tavuk suyu
•2 yemek k. tereyağı
•1 cay b. badem
•Tuz, karabiber
Hamuru icin:
•1 adet yumurta
•1 çay b. sıvı yağ
•1 çay b. yoğurt
•1 yemek kaşığı margarin (kalıbı yağlamak için)
•Aldığı kadar un
•tuz
Yapilisi:
Tavuk butlarini haslayip didelim,yikanmis pirincleri yagda seffaflasincaya kadar kavurup,tavuk suyunu ilave edelim tuz vekarabiberini koyup dinlendirelim,diger tarafta yumurta sivi yag, yogurtu karistiripyavas yavas un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamuru iki parcaya ayiralimbir parcasi kücük bir parcasi büyük iki beze yapalim kücük bir tepsiyi yaglayipbademleri tepsinin tabanina süsleyelim,büyük bezeyi tepsiden büyük acip pilavla tavugu karistirip tepsiye yerlesmis hamurun üzerine dökün,öbür parcayida tepsi büyüklügünde acip pilavin üzerine yerlestirip 200°firinda pisirip ters ceviriniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder