Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Mantarli Patatesli Börek


Mantarli Patatesli Börek
Malzemeler:
Hamuru icin:
•2 su b. ilik süt
•3 yemek k. yogurt
•1 su b. sivi yag
•1 yas maya
•1 yumurta(sarisi üzerine)
•1 yemek k. tuz
•1 yemek k. seker
•alabildigi kadar un

Ic malzemesi icin:
•200 gr mantar
•3 adet haslanmis patates
•1 sogan
•maydanoz
•yarim cay b. siviyag
•karabiber, pulbiber
•tuz

Yapilisi:
Ilik süt, yogurt, sivi yag, yumurta aki, tuz, seker, maya karistirilir. Un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilip mayalandirilir.
Ici icin mantarlar dogranip kizgin yagda sotelenir. 1 sogan dograyip ilave edilir. Biraz pisirdikten sonra rendelenmis patatesler,  maydanoz, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip atesten alinir.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle tabak büyüklügünde acip ic harcini koyup üzerini kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp 200° firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder